Afbeelding
Foto Adobe Stock

Elektrisch verstelbaar bureau wint aan populariteit

13 maart 2023 om 07:26 Partnercontent

Steeds meer organisaties in de regio Doorn en Driebergen kiezen voor het gebruik van een elektrisch verstelbaar bureau binnen hun kantoorpand. Niet voor niets, daar dit type bureau medewerkers verschillende voordelen biedt. Zo biedt het medewerkers de mogelijkheid om gedurende de werkdag op een aantal momenten staand te werken. Iets wat de kans op lichamelijke klachten verkleint. Het voorkomen van lichamelijke klachten en daarmee langdurige ziekte onder personeel is zeker in de huidige tijd essentieel voor organisaties. Waar het aanbod aan geschoold personeel minimaal is op de arbeidsmarkt, neemt de vraag vanuit de consument nog altijd toe. Een hoog ziekteverzuim kan de continuïteit van bedrijven hierdoor in gevaar brengen. De keuze voor een elektrisch verstelbaar bureau is slechts een van de mogelijkheden die bedrijven hebben om lichamelijke klachten bij medewerkers tegen te gaan.

Combineer het bureau met een ergonomisch verantwoorde stoel 

Combineer een elektrisch verstelbaar bureau met een ergonomisch verantwoorde bureaustoel, welke het lichaam van een medewerker op de juiste plekken ondersteunt. Er zijn verschillende organisaties die dergelijke, kwalitatief hoogwaardige bureaustoelen aanbieden. Kijk bijvoorbeeld eens naar een partij als Ivono. Houd er rekening mee dat de keuze voor een ergonomisch verantwoorde bureaustoel een stap in de goede richting is. Je bent er hiermee echter nog niet. Advisering over de wijze waarop een dergelijke bureaustoel correct wordt ingesteld is namelijk minstens zo belangrijk. Het komt nog veel voor, dat medewerkers een verkeerde instelling van de stoel gebruiken. Het effect ervan is hierdoor minimaal; de kans op lichamelijke klachten neemt toe.

Wiebelkruk of zitbal voor een rechte houding 

Je kunt de ergonomisch verantwoorde bureaustoelen combineren met een aantal wiebelkrukken of zitballen op kantoor. Een wiebelkruk daagt medewerkers uit een rechte houding aan te nemen gedurende de werkdag. Net als voor het gebruik van een zit sta bureau, geldt ook voor zo’n wiebelkruk dat het verstandig is om het gebruik ervan geleidelijk op te bouwen. Werk bijvoorbeeld eerst een aantal keer 15 minuten op zo’n kruk. Bouw dit geleidelijk uit naar een half uur of zelfs een uur. Belangrijk bij het gebruik ervan is dat voorkomen wordt, dat men voorover op een bureau gaat hangen. Een wiebelkruk zou in zo’n geval een averechts effect hebben.

Duurzaamheid van kantoormeubilair steeds belangrijker

Het terugdringen van het ziekteverzuim onder personeel is een belangrijk speerpunt van veel organisaties. Datzelfde geldt voor het thema duurzaamheid, waarbij organisaties er alles aan doen om het kantoormeubilair zo lang mogelijk te kunnen gebruiken. Men wil voorkomen dat een bureau al binnen vijf jaar vervangen moet worden. Populair hierbij is de keuze voor een modern bureau met bamboe bureaublad. Het ziet er niet alleen bijzonder stijlvol uit; dergelijke bureaus behoren tot de meest duurzame opties die tegenwoordig worden aangeboden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie