Afbeelding
Foto Itec

Bespaar door een woning gasloos te verwarmen

22 februari 2023 om 15:58 Partnercontent

Steeds meer huishoudens kiezen voor het gasloos verwarmen van hun woning. Ook zakelijke partijen overwegen hun pand voortaan zonder gas te verwarmen, om op die wijze bij te dragen aan een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Het middels elektriciteit verwarmen van ruimtes biedt de mogelijkheid, onafhankelijk te worden van grijze stroom. Combineer de installatie bijvoorbeeld met zonnepanelen op het dak van het pand. Je hebt bij het gasloos verwarmen van woningen en bedrijfspanden verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor gasloos verwarmen zonder buiten unit. Dit is interessant, wanneer er buiten het pand onvoldoende ruimte beschikbaar is voor het plaatsen ervan. Verschillende organisaties bieden ondersteuning bij het monteren van een dergelijke verwarmingsinstallatie.

Zowel koelen als verwarmen met een nieuwe installatie 

Installaties voor het gasloos verwarmen van woningen bieden niet uitsluitend de mogelijkheid om de temperatuur te doen laten stijgen. Afhankelijk van het gekozen model, kan deze installatie een ruimte ook koelen. Nu de Europese zomers steeds warmer zijn, is dit een groot voordeel. Onder meer Itec Luchtreiniger biedt deze multifunctionele systemen aan. Bij deze systemen wordt geen buitenunit gebruikt, daar de lucht via twee gaten in de muur kan worden aan- en afgevoerd. Een warmtewisselaar zorgt dat de warmte aan de afgevoerde lucht wordt onttrokken, om zo de binnenkomende lucht te verwarmen. In de zomer, bij het koelen van ruimtes, werkt het systeem precies andersom. In dit geval wordt de warmte uit de binnenkomende lucht onttrokken en meegegeven aan de lucht die het systeem naar buiten afvoert.

Schone lucht met een moderne warmtepomp 

Het principe van het af- en aanvoeren van lucht in combinatie met een warmtewisselaar maakt het niet alleen mogelijk om een woning of bedrijfspand te verwarmen. Denk ook aan het feit, dat dit voor een continue stroom van schone lucht binnen het pand zorgt. Op deze manier kun je jezelf langer concentreren. Daarbij geeft de frisse lucht je een energiek gevoel en voorkomt het een snelle verspreiding van virussen door de woning. Je hoeft de ramen niet langer tegen elkaar open te zetten om de woning te kunnen ventileren.

Afbouwen van salderingsregeling maakt warmtepomp interessant

Huishoudens die in de afgelopen jaren voor de aanschaf van zonnepanelen op het dak van hun woning kozen, hebben profijt bij de investering in een warmtepomp. Niet alleen is het een bijzonder duurzame en voordelige investering; ook maakt het afbouwen van de bestaande salderingsregeling dat de opgewekte groene energie steeds minder oplevert. Het is om deze reden verstandig een zo groot mogelijk deel van deze energie direct te verbruiken; de hoeveelheid aan het stroomnet geleverde energie wordt hiermee beperkt. Een warmtepomp verbruikt veel groene energie. Naast de warmtepomp zou je ook een accu kunnen overwegen, om zo opgewekte groene stroom op te slaan.

advertentie
advertentie