Afbeelding
Foto Unsplash

Waarom het essentieel is om de juiste motorfietsverzekering te kiezen

Partnercontent

Diefstal, lichamelijk letsel, schade aan het voertuig bij natuurrampen of door de mens veroorzaakte rampen, en wettelijke aansprakelijkheid worden allemaal gedekt door de juiste motorfietsverzekering, met de nadruk op “juist”. In feite dekt niet elke verzekering al deze punten. Daarom is het vergelijken van motorfietsverzekeringen essentieel.

De juiste verzekering daarentegen bevrijdt de motorrijder van heel wat financiële en emotionele lasten. Het kiezen van de juiste soort verzekeringsdekking is even belangrijk als het beslissen welke motorfiets te kopen. In de meeste gevallen wordt de verzekeringspremie de bepalende factor bij het kiezen van een verzekering, wat bij een ramp de beschikbare dekking kan beperken, met onbeantwoorde claims tot gevolg. Van tevoren een verzekeringspakket vergelijken kan zeker geen kwaad!

Motorfietsverzekering is verplicht in Nederland

Afgezien van het feit dat autoverzekering wettelijk verplicht is, is het essentieel het belang van een motorfietsverzekering in te zien. Jezelf beschermen tegen aansprakelijkheidskosten van derden is echter een van de belangrijkste redenen om een motorfietsverzekering te hebben.

Als je bijvoorbeeld op een motor rijdt en een ongeluk krijgt, en je bent onverzekerd, dan moet je alle kosten van de door het ongeluk veroorzaakte schade betalen. Als een derde ernstig gewond raakt, of erger, ben je niet alleen verantwoordelijk voor de schade aan zijn voertuig, maar ook voor de verantwoordelijkheden die je aan een derde verschuldigd bent.

Zo erg als het verliezen van je rijbewijs of het moeten betalen van een fikse boete is, te maken krijgen met alle boetes die zich als gevolg van een ongeluk kunnen opstapelen is nog erger.

Aan de andere kant van het verhaal....

In dezelfde omstandigheid, als je wel een motorrijtuigenverzekering had, zou je verzekering de totale kosten van de schade en de wettelijke aansprakelijkheid dekken. Het bedrag dat je als verzekeringspremie voor een tweewielerverzekering betaalt is aanzienlijk minder dan het hele gedekte bedrag.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 7 uur geleden
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 8 uur geleden
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (5): ‘De energiemarkt is duidelijk doorgeschoten’ 3 okt, 16:00
Afbeelding
Jubileum voor Zonnebloem Amerongen 3 okt, 15:16
PREMIUM
Afbeelding
‘Hoogspanning vormt struikelblok voor scholenbouw’ 3 okt, 14:14