Afbeelding
Wit overhemd

Bestaan er extra lange overhemden die niet doorschijnen?

10 december 2020 om 07:00 Partnercontent

Een wit extra lang overhemd is klassiek, tijdloos en stijlvol. Bovendien is het voor zowat elke situatie geschikt. Niets dan voordelen dus, zou je denken. Toch heeft een wit overhemd (normaal of extra lang) één groot nadeel: het schijnt door. Wat kun je doen om het doorschijnen te beperken? Je kunt bijvoorbeeld een geschikt ondershirt dragen. Ook voor een overhemd kiezen dat minder doorschijnend is, behoort tot de mogelijkheden. Wij sommen voor jou alle opties om het doorschijnen van witte extra lange overhemden tegen te gaan even op. 

Ga voor een overhemd met een dikkere weving

Een wit overhemd schijnt door en veel valt daar niet aan te veranderen. Toch kun je een grote invloed hebben op de mate van het doorschijnen. Je kunt bijvoorbeeld voor een overhemd met een dikkere soort weving kiezen, waardoor het overhemd een andere structuur krijgt en minder zal doorschijnen. Er zijn drie fundamentele wevingen die hieronder worden toegelicht:

Poplin-weving:

Dit is de dunste van de drie wevingen. Een poplin-weving bestaat uit twee draden. De weving is dan ook gekend voor zijn licht materiaal. De hoofdkenmerken van de poplin-weving zijn dat de stof ademt en licht aanvoelt. Een poplin overhemd is strak en hiermee ideaal voor in de zakenwereld bijvoorbeeld. Ook tijdens de warmere maanden is het een prima keuze. Het nadeel van de vrij dunne weving is dat het overhemd kan doorschijnen als je het boven een T-shirt draagt. 

Twill-weving:

Overhemden met een twill-weving zijn veelal bij de merken uit het duurdere segment terug te vinden. Je herkent ze aan de zichtbare diagonale lijnen die ontstaan tijdens het weven van de stof. Een twill-weving maakt gebruik van drie draden, waardoor het dikker is dan een poplin overhemd. Overhemden met een twill-weving zijn sterk en slijtvast, maar toch voelen ze zacht en fijn aan. Een overhemd met een twill-weving schijnt minder door dan een poplin-overhemd. 

Oxford-weving:

Overhemden met een oxford-weving zijn het dikst. Er wordt immers gebruik gemaakt van vier draden. Je kunt een overhemd met de oxford-weving dan ook herkennen aan de ruwe structuur. Een oxford-overhemd is grover en daardoor ook duurzamer en steviger. Naarmate je het overhemd meer zal dragen, wordt het zachter en minder ruw, zonder dat je moet inboeten aan kwaliteit. De overhemden staan erom bekend lang mee te gaan. Doordat het overhemd vrij dik is, zal je er bovendien nauwelijks iets doorheen zien. 

Kies voor een ondershirt met de juiste kleur

Om het doorschijnen van een wit overhemd te beperken, moet je op de kleur van je ondershirt letten. Velen kiezen er onterecht voor om een wit ondershirt onder een wit overhemd te dragen. Dat is een foute keuze, want dat versterkt de kleur van het wit overhemd. Daardoor zal je duidelijk de mouwen van je T-shirt onder je overhemd zien. Kies beter voor een heren ondershirt dat overeenkomt met je huidskleur of voor een grijs exemplaar. Dat contrasteert een stuk beter met de huid, waardoor je het T-shirt nog nauwelijks door je overhemd heen zult zien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie