Afbeelding
Zonnepanelen

Geld lenen voor zonnepanelen erg populair

12 november 2020 om 10:05 Partnercontent

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om zonnepanelen te laten plaatsen. Dit heeft diverse voordelen. Zo is het op lange termijn een goede investering omdat er bespaard wordt op de energiekosten en de woning meer waard wordt door energiebesparende maatregelen. Daarnaast zijn zonnepanelen erg duurzaam en draagt men door het plaatsen van zonnepanelen bij aan een beter milieu. Er zijn verschillende manieren om nieuwe zonnepanelen te financieren. Vanwege de lage rente is geld lenen voor zonnepanelen erg populair.

Zonnepanelen financieren met eigen geld

Nederlanders met spaargeld zijn op zoek naar manieren om dit te laten renderen. Door de lage rente is het aantrekkelijk om te lenen, maar niet erg aantrekkelijk om te sparen. Er zijn diverse manieren om toch rendement te krijgen, waarvan het investeren in zonnepanelen een uitstekende optie is. Dit levert namelijk direct geld op doordat de energierekening stukken lager uitvalt. Een bijkomend voordeel is dat zonnepanelen slechts één keer geplaatst hoeven worden en dat de eigenaren hier tientallen jaren profijt van hebben. Het is dus een passieve investering.

Subsidie voor zonnepanelen

Wie zonnepalen wilt laten leggen maar hier geen potje voor heeft, zijn er diverse manieren om financiering te regelen. Er zijn verschillende gemeentes die subsidie verstrekken voor de aanschaf van zonnepanelen. Daarnaast geldt voor iedereen dat de btw over de aanschaf en installatie van zonnepanelen teruggevraagd kan worden bij de Belastingdienst. Dit scheelt 21 procent, waardoor de aanschaf van zonnepanelen nog aantrekkelijker wordt. Iedereen kan gebruik maken van deze regeling.

Wie gaat verhuizen en de nieuwe woning direct energiezuiniger wilt maken, kan in dit geval mogelijk extra lenen bovenop het normale hypotheekbedrag. Het gaat om een bedrag van maximaal € 9.000 voor energiebesparende maatregelen. In het geval van een nul-op-de-meterwoning mag zelfs €25.000 extra geleend worden. Een energieprestatiegarantie van 10 jaar is een voorwaarde.

Geld lenen voor zonnepanelen

Dan zijn er nog verschillende leenvormen beschikbaar voor huiseigenaren die zonnepanelen willen plaatsen. De Energiebespaarlening is een landelijke lening die is bedoeld voor energiebesparende maatregelen in bestaande woningen. Hier valt het plaatsen van zonnepanelen onder. Huiseigenaren kunnen maximaal 75% van het leenbedrag besteden aan zonnepanelen. De overige 25% moet geïnvesteerd worden in andere energiebesparende maatregelen. Daarnaast bieden enkele gemeenten een Duurzaamheidslening aan hun inwoners. Een groot voordeel van deze lening is de zeer lage rente. Uiteraard is het ook een optie om een persoonlijke lening af te sluiten bij de bank. In sommige gevallen is het zo dat de maandelijkse besparing op de energierekening gelijkstaat aan het termijnbedrag. Meer over zonnepanelen financieren vind je hier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie