Afbeelding
Registratie

Is een hypotheek verkrijgen mogelijk met een BKR-registratie?

Partnercontent

Heeft u wel eens van het BKR gehoord? Het BKR zorgt jaarlijks voor veel problemen rondom het verkrijgen van een hypotheek voor personen die een pand of huis willen kopen. Het verkrijgen van een hypotheek is een complex vraagstuk waar expertise bij komt kijken. Wilt u weten hoe het BKR in elkaar steekt? Lees dan gauw verder!

Wat is het BKR?

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Stichting Bureau Krediet Registratie brengt de leningen van alle Nederlanders in kaart. De kredietverstrekkers zijn wettelijk verplicht om alle leningen aan te melden bij stichting Bureau Krediet Registratie. Al vanaf een lening van 250 euro, zoals een telefoon welke is inbegrepen bij een telefoonabonnement, wordt geregistreerd bij het BKR. U kunt zich voorstellen dat dat best een zware registratie is. Een aantal voorbeelden van krediet wat geregistreerd wordt bij het BKR zijn:

  • Private lease auto’s
  • Telefoonabonnementen
  • Creditcards
  • Roodstand op de betaalrekening

Soorten BKR-registraties

Het Bureau Krediet Registratie maakt onderscheid tussen twee soorten BKR-registraties. Een registratie bij het BKR hoeft niet meteen te betekenen dat er betalingsachterstanden zijn. Welke twee soorten BKR-registraties zijn er te onderscheiden?

  • Een positieve BKR-registratie
    Een positieve BKR-registratie houdt in dat de persoon een lening of krediet heeft afgesloten, maar er geen betalingsachterstanden zijn. In dit geval is er dus niets aan de hand tijdens het verkrijgen van een hypotheek. De persoon wordt verklaard als financieel ‘gezond’.
  • Een negatieve BKR-registratie 

Een negatieve BKR-registratie houdt in dat er betalingsachterstanden zijn opgelopen. In dit geval kost het meer moeite om een hypotheek af te sluiten. De achterstandscodering die wordt neergezet bij personen met een negatieve BKR-registratie blijft tot vijf jaar na het aflossen van de lening staan.

Wat zijn de opties om een hypotheek te verkrijgen met een BKR-registratie?

De hoogte van de leningen die bij het BKR geregistreerd staan, is van invloed op de hoogte van het hypotheekbedrag dat je kunt lenen. Indien er betalingsachterstanden plaatsvinden krijgt u een achterstandscodering. De codering wordt gekoppeld aan een getal. Dit getal houdt in hoe hoger het getal, hoe zwaarder de BKR-codering. Dit betekent niet dat het onmogelijk is om een hypotheek af te sluiten. 

Het is mogelijk om een schriftelijke plausibele verklaring op te stellen. In deze verklaring moet een duidelijke en logische oorzaak staan omschreven, waaruit afgeleid kan worden dat de kans op herhaling klein is. Tegenwoordig wordt er weinig tijd meer geïnvesteerd in kijken wat de reden is van de negatieve BKR-registratie. Alle personen met een negatieve BKR-registratie worden als gelijk beschouwd. Dit betekent niet dat de kans op een hypotheek verkeken is. Een voorwaarde om toch een hypotheek te krijgen is dat de lening wel is afbetaald of dat er een herstelcode vermeld staat. In dit geval wordt er een H van herstel vermeld bij de codering. Deze H is van invloed tijdens het afsluiten van een hypotheek. Indien u niet voldoet aan deze voorwaarde, dan moet u proberen uw BKR te verwijderen. 

Hulp nodig voor BKR verwijderen?

Wilt u een hypotheek aanvragen, maar zit de BKR-registratie u dwars? Het verwijderen van de BKR-registratie is een hele klus. Indien het lukt om de BKR-registratie te verwijderen geeft het u een gerust gevoel. Schakel daarom een gespecialiseerd kantoor in! Een gespecialiseerd kantoor doet er alles aan om u het geruste gevoel te geven waar u naar op zoek bent. De expertise van de experts en de eerdere succesverhalen waarover het kantoor beschikt, laat zien dat er daadwerkelijk kansen zijn om alsnog uw hypotheek af te sluiten. Een negatieve BKR-registratie biedt dus nog steeds kansen op een hypotheek. Schakel hulp in en wie weet bent u straks van uw negatieve BKR-registratie af!

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30