Afbeelding
Boekhoudapps

De vraag naar mobiele boekhoudapps stijgt

Partnercontent

Uit recent onderzoek is gebleken dat ruim 40 % van de Nederlandse ondernemers gebruikt maakt van een online boekhoudprogramma. En dat is niet zo verwonderlijk. Een online boekhoudprogramma biedt veel voordelen. Misschien is hét grootste voordeel van een boekhoudprogramma dat je online en dus overal je boekhouding kan inzien en bijwerken. Hetzelfde onderzoek liet ook zien dat slechts 17 procent op dit moment ook een boekhoud app gebruikt. De onderzoekers verwachten dat de vraag naar zo'n app de komende tijd een enorme vlucht zal nemen.

Dat is best logisch. Als je eenmaal met een online boekhoudprogramma werkt, dan is de stap naar een mobiele app klein. Overweeg je om een boekhoudprogramma te bestellen? Houd dan twee belangrijke dingen in je achterhoofd, vóór je een keuze maakt.

Boekhoudprogramma online vergelijken
De eerste stap is om de functionaliteiten van boekhoudprogramma's online te vergelijken. Het beste boekhoudprogramma, online of niet, sluit vooral aan bij wat jij wilt kunnen doen met je boekhoudpakket. Hoewel de belangrijkste functies van de meest gangbare boekhoudsoftware grotendeels overeenkomen, kunnen minder gevraagde functies net het verschil maken voor jou en je onderneming. Denk hierbij aan de mobiele app. Als je veel onderweg bent, is app ideaal om bijvoorbeeld bonne direct te scannen.

Ervaringen van andere gebruikers
Het online boekhoudprogramma is als gevolg van de voortschrijdende digitalisering tegenwoordig niet meer weg te denken bij het ondernemen. Nederland is zelfs koploper als het gaat om online factureren. Die snelle ontwikkeling en groei maken de ervaringen van andere gebruikers van een boekhoudprogramma online heel waardevol. Zorg dat je je bij de oriëntatie naar een administratiesoftware dus ook verdiept in hoe anderen zo'n online boekhoudprogramma nou écht gebruiken.

Helpdesk is onmisbaar
Vele ondernemers doen hun boekhouding grotendeels of geheel zelf. Dan is een goede helpdesk onmisbaar. Je moet toch ergens terecht kunnen met je vragen. Op een goede tweede plek komt de kennisbank of een website met veel-gestelde-vragen.

Verdiep je ook in de functionaliteiten van een online boekhoudprogramma. Welke functionaliteit van het programma is bij ondernemers het populairst? Wat gebruiken ze elke dag, en welke tools worden maar zelden ingezet?

En let tot slot op de problemen waar anderen tegenaan zijn gelopen. Veel gehoorde klachten zijn dat de mate van automatisering van het boekhoudprogramma niet voldeed aan de verwachtingen of dat ze het boekhoudprogramma online niet goed konden koppelen met andere zakelijke software.

Samengevat in drie stappen
Voor je overstapt van een offline administratie (Excel of specifieke software op je computer) naar een boekhoudprogramma online is het belangrijk dat je een gefundeerde keuze maakt zodat de overstap ook direct voordelig voor je uitpakt. Samengevat: ga voor je een keuze maakt het boekhoudprogramma online vergelijken op basis van de bereikbaarheid en deskundigheid van de helpdesk, de relevantie van de functionaliteit en het aanbod koppelingen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 2 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04