Ieme op het WK in Zwitserland
Ieme op het WK in Zwitserland Lagom Image Agency

Ieme schittert op het WK Aerial Hoop in Zwitserland

4 november 2022 om 14:19 Overig Deel je nieuws

Op vrijdag 28 oktober 2022 heeft Ieme van Houten (12 jaar) uit Doorn deelgenomen aan het Wereld Kampioenschap Aerial Hoop (luchtacrobatiek) in Lausanne in Zwitserland. Nadat ze eerste was geworden bij het Nederlandse Kampioenschap afgelopen mei, mocht ze voor Nederland uitkomen op het WK. Ieme traint bij Inge Haidar van TumbleTime in De Bilt en Woerden. Van TumbleTime mochten nog drie meiden aan het WK meedoen en dat was heel gezellig samen. 

Vorig jaar mocht Ieme ook aan het WK meedoen, maar ging dat helemaal digitaal. Haar routine werd beoordeeld op basis van een filmpje dat in Nederland was opgenomen. Het was een hele belevenis haar act te mogen laten zien op het wereldkampioenschap in Zwitserland met deelnemers uit de hele wereld. 

Op basis van haar score bij het NK stond Ieme van tevoren op plek 15 van de 21 deelnemers in de categorie novice mixed (van 10 tot en met 14 jaar). Op het NK had ze een score van 35,1 en Ieme hoopte op het WK een hogere score te behalen. Ze was al als tweede aan de beurt. Ondanks dat het heel spannend was, had Ieme de stress voldoende onder controle om een mooie act neer te zetten, waar ze 34,8 punten voor kreeg. Gedurende de wedstrijd bleek dat de jury veel strenger was dan bij de nationale wedstrijden. Veel deelnemers kregen 10 of 15 punten lager op het WK. Daardoor wist Ieme uiteindelijk de zevende plek te bemachtigen. Een hele goede prestatie. Ze is hier hartstikke blij mee en het was een geweldige ervaring om  aan het WK mee te mogen doen. Bovendien heeft ze daar veel inspiratie opgedaan voor volgend jaar. Dan wil ze bij het NK graag gaan meedoen met twee acts: 1 solo en 1 duo. De voorbereidingen daarvoor zijn al in volle gang.

advertentie
advertentie