PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit de Utrechtse Heuvelrug

'Zwart-wit fotografie is prachtig'

Overig
Foto: K+V
31 jul 2020, 07:28
Hond Bliks kijkt naar strandzeilers aan de Atlantische kust. Foto gemaakt in zwart-wit  met een Leica compactcamera, 35 mm.
Hond Bliks kijkt naar strandzeilers aan de Atlantische kust. Foto gemaakt in zwart-wit met een Leica compactcamera, 35 mm.
HEUVELRUG

Tijdens deze coronatijd bent u veiliger in een museum dan in een winkelstraat of restaurant. Vrijwel alle musea werken met een ‘tijdslot’ voor bezoekers. U bestelt van tevoren een kaartje, u betaalt online en u bepaalt wanneer u het museum wilt bezoeken. U krijgt dan een tijdsblok (meestal 1,5 tot 2 uur) toegewezen. Dit zorgt ervoor dat er niet te veel mensen in het museum aanwezig zijn. U kunt heerlijk rustig kijken en u hoeft ook niet voortdurend op uw medebezoekers te letten. Er is immers ruimte genoeg! Doen dus, een museum bezoeken in eigen land: veilig en rustig.

Dit weekeinde meldde de landelijke pers dat er zo’n honderd musea binnen een jaar hun deuren moeten sluiten als de coronaperikelen ons blijven achtervolgen. De overheidssteun aan de musea schiet ernstig tekort en bezoekers schromen nog steeds met het plannen van een bezoekje aan een museum. Maar ook de buitenlandse bezoekers blijven weg en voora..

advertentie
advertentie