Makerspace in de bibliotheek in Leersum

14 februari 2020 om 18:41 Overig Deel je nieuws

Een kleine werkgroep van de Bibliotheek Z-O-U-T, vestiging Leersum, wil graag een Makerspace opzetten in de bieb. Een Makerspace is een plaats waar mensen kunnen samenwerken om te maken, leren, ontdekken en delen, en waarbij high tech tools worden gebruikt. In de bibliotheek komt dan een plek met 3D printers, computers en ander materiaal om digitale ontwerpen om te zetten tot creatieve producten.

Er komen inloopmomenten waar iedereen die gebruik wil maken van de materialen en de beschikbare kennis, zoals de 3D printers en eventuele andere apparatuur, welkom is. Zo wordt de bibliotheek een ontmoetingsplaats waar mensen die geïnteresseerd zijn in deze moderne technieken met elkaar kunnen ontdekken, kunnen leren en kunnen samenwerken.

De bibliotheek is hiervoor op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen deze Makerspace op te zetten. Enthousiaste en digitaal vaardige mensen met belangstelling voor techniek, die graag willen meedenken en -werken aan de start van de Makerspace in de bibliotheek in Leersum. En die vervolgens de vragen van bezoekers willen beantwoorden en kunnen helpen.

Ben jij die enthousiaste en digitaal vaardige vrijwilliger die zin heeft om deze Makerspace verder vorm te geven in de bibliotheek van Leersum? Of wil je graag wat meer informatie?

Meld je aan via leersum@bibliotheekzout.nlof bel 0343 454117

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie