Afbeelding
Pixabay

Plan voor nieuwe lokalen De Uilenburcht naar gemeenteraad

Onderwijs

DRIEBERGEN Het plan voor de realisatie van nieuwe lokalen voor basisschool De Uilenburcht in Driebergen gaat naar de gemeenteraad. 

De raad heeft op 29 april 2021 ingestemd met het integrale huisvestingsplan voor het onderwijs tot 2024. Op basis hiervan is een plan gemaakt voor vervanging en uitbreiding van de lokalen bij basisschool De Uilenburcht in Driebergen. De drie aanwezige tijdelijke lokalen worden vervangen door vier nieuwe tijdelijke lokalen om ook groei op te kunnen vangen. Aangesloten wordt bij de levensduur van het hoofdgebouw. Dit is het eerste project uit een reeks die bij gaat dragen aan de uitbreiding van onderwijshuisvesting in Driebergen. 

GARANT Dit is ook het eerste onderwijshuisvestingsproject waarin de gemeente niet zelf investeert. Het schoolbestuur leent het investeringsbedrag bij de schatkist van de Rijksoverheid tegen een laag rentetarief. De gemeente staat garant voor de lening en vergoedt de jaarlasten van de lening aan het schoolbestuur. Zodra de gemeenteraad heeft ingestemd met het plan kan het schoolbestuur definitieve afspraken maken over de lening en kan de opdracht voor de tijdelijke huisvesting worden uitgezet. 

GROEI Wethouder Chantal Broekhuis: ,,Onze gemeente wordt als prettig ervaren om te wonen voor jonge gezinnen. We zien hierdoor het aantal 0- tot 4-jarige kinderen groeien. Met de Driebergse scholen zijn afspraken gemaakt over de opvang van deze groei. Basisschool De Uilenburcht is één van de scholen die deze groei gaat opvangen. Dit is het eerste bouwproject in een reeks van projecten waarin oude schoolgebouwen worden vernieuwd en verruimd.”

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onderzoekers vragen politieke uitspraak over supermarktplein 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 18 aug, 07:14
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36