De Bosuil leert kinderen moestuinieren

5 jul, 07:11 Onderwijs
Wilco Willemse
Kinderen helpen mee met het onderhoud in de moestuin van De Bosuil.
Kinderen helpen mee met het onderhoud in de moestuin van De Bosuil.

AMERONGEN Het terrein van kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang De Bosuil ligt prachtig aan de rand van het bos. Bijzonder is dat kinderen zo veel mogelijk buiten zijn. ,,Ook als het regent”, vertelt pedagogisch medewerker Sesjèna. ,,Daar hebben we regenjassen en laarzen voor. En kinderen vinden het juist heerlijk om in de modder te spelen, lekker vies worden. Afgelopen winter was het ook heerlijk in de sneeuw.”

Toen Sesjèna een jaar geleden solliciteerde bij De Bosuil kwamen haar ‘groene vingers’ ter sprake: ,,Dat heb ik van mijn moeder, thuis hadden we altijd een moestuin. Vanuit mijn eigen ervaring leek het me heel leuk om dat ook met de kinderen te gaan doen. Dat vonden ze hier ook leuk en dus zijn we plannen gaan maken.”

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.