Nieuw schoolgebouw voor Daltononderwijs

19 apr, 14:12 Onderwijs
Dorpsjournalist.nl
Juffen en leerlingen van Dalton Nicolaas hebben last van stinkende toiletten, een slecht binnenklimaat en ruimtetekort. De school krijgt nieuwbouw.
Juffen en leerlingen van Dalton Nicolaas hebben last van stinkende toiletten, een slecht binnenklimaat en ruimtetekort. De school krijgt nieuwbouw.

DOORN De Daltonschool Nicolaas krijgt op korte termijn een nieuw schoolgebouw. Daarmee is de verhuizing naar het terrein van de Van Braam Houckgeestkazerne van de baan. Eigenlijk was het de bedoeling dat Dalton Nicolaas daar samen met de christelijke basisschool Sterrenboog een nieuw onderkomen zou betrekken. Maar het vertrek van het Korps Mariniers laat te lang op zich wachten.

Waar de nieuwbouwschool voor Dalton Nicolaas precies komt te staan, is nog onduidelijk. ,,Daar gaan we de komende tijd nog onderzoek naar doen”, zegt onderwijswethouder Chantal Broekhuis (CDA). Als het aan haar ligt, wordt de nieuwbouw gecombineerd met woningbouw. De Nicolaasschool is sinds de oprichting in 1959 gevestigd op de hoek van de IJskelderlaan en de N225. Het is echter twijf..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.