Anderhalf miljoen extra voor scholenbouw

25 mrt, 12:42 Onderwijs
Pixabay
Afbeelding

HEUVELRUG Het college wil de huisvestingsproblemen van een aantal Heuvelrugse scholen gaan aanpakken. Dat kost de komende vier jaar in totaal bijna anderhalf miljoen euro meer, dan op dit moment voor scholenbouw in de gemeentebegroting staat. Voordeel is wel, dat bij nieuwbouwprojecten een duurzaamheidsslag gemaakt kan worden. De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan.

Een groot deel van de schoolgebouwen in Utrechtse Heuvelrug is gebouwd tussen 1950 en 1980. In die periode golden nog nauwelijks eisen van duurzaamheid en energiebesparing. De staat van onderhoud van deze scholen wordt bovendien steeds problematischer. Wethouder Chantal Broekhuis (CDA) heeft nu de planning voor nieuwbouw en renovatie van alle scholen bijgesteld. 

OMZWERVINGEN Als eerste is openbare..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.