Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Project De Reiskoffer moet kinderen zelfstandiger naar school helpen gaan

24 september 2020 om 20:46 Maatschappelijk

HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug gaat zich samen met enkele andere gemeenten in de regio inspannen om jongeren zelfstandiger naar school te kunnen laten reizen. Daarvoor is het project De Reiskoffer bedacht.

Op dit moment kunnen veel kinderen niet zelfstandig naar school reizen en zij maken daarom gebruik van taxivervoer of reizen onder begeleiding. Gemeente Utrechtse Heuvelrug wil graag dat kinderen de kans krijgen om zelfstandiger te worden. Wethouder Chantal Broekhuis: ,,Wij geloven erin dat zelfstandigheid kinderen sterker maakt. Daarom ben ik erg blij dat het regionale project De Reiskoffer deze maand start.” 

De Reiskoffer is in de basis een maatjesprogramma om kinderen zelfstandig te leren reizen van hun woonplaats naar school. De Reiskoffer werft, traint en begeleidt vrijwilligers die samen met de kinderen uit het leerlingenvervoer naar school reizen om zo kinderen te leren zelfstandig met het OV, de fiets of de go-OV app te reizen. Gemeente Utrechtse Heuvelrug trekt in dit project samen op met de gemeenten Bunnik,De Bilt, Wijk bij Duurstede en Zeist. Aanmelden kan bij projectleider Liesbeth Koerts via: liesbethkoerts@carolienaalders.nl

advertentie
advertentie