Ook leerlingen gingen naar de stembus: ‘Leuk en superleerzaam’

18 mrt, 09:45 Onderwijs
Edith Hazelzet
Een deel van de leerlingen van groep 8 van CBS De Hoeksteen in Leersum, die meedeed aan de landelijke kinderverkiezingen georganiseerd door ProDemos.
Een deel van de leerlingen van groep 8 van CBS De Hoeksteen in Leersum, die meedeed aan de landelijke kinderverkiezingen georganiseerd door ProDemos.

LEERSUM Met een persconferentie in de klas maakte groep 8 van CBS De Hoeksteen uit Leersum alvast op maandag 15 maart de uitslag van hun schaduwverkiezingen bekend, zodat deze op tijd aangeleverd konden worden aan kinderverkiezingen.nl. De Partij voor de Dieren was de winnaar met 7 zetels, gevolgd door VVD (5), GroenLinks (3), D66 (3), CDA (2) en FvD (1). Zoveel lessen stonden voor de 21 kinderen de afgelopen week in het teken van de verkiezingen, dat ze spontaan vroegen om eigen verkiezingen.

Angelique Riemer, leerkracht van groep 8 van CBS De Hoeksteen, is blij met het enthousiasme van haar groep. ,,We hebben het al eerder gehad over wet- en regelgeving en rechtspraak in Nederland aan de hand van ‘De zweetvoetenman’ van Annet Huizing, een heel leerzaam en ook erg grappig boek. En we hebben in de klas het oranje Statenkoffertje van ProDemos, met daarin lesmateriaal ove..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.