Directeur Dik van Donselaar is er trots op dat het CCZ alle niveaus binnen het VMBO kan aanbieden.
Directeur Dik van Donselaar is er trots op dat het CCZ alle niveaus binnen het VMBO kan aanbieden. Babs Bouwman
Advertorial

Nu ook gemengde en theoretische leerweg bij CCZ

11 februari 2021 om 13:31 Onderwijs

ZEIST Het Christelijk College in Zeist, biedt met ingang van het nieuwe schooljaar alle niveaus binnen het VMBO aan. Hiermee is een ambitie van directeur Dik van Donselaar gerealiseerd. De komende jaren worden de gemengde leerweg (GL) en de theoretische leerweg (TL) namelijk samengevoegd tot één nieuwe leerweg. Het aanbieden van de GL en TL is daarom een logische stap, want de school beschikt over prachtige praktijklokalen en is daardoor uitermate geschikt voor de praktisch ingestelde leerling, die door wil naar het mbo. ,,Wij hebben die vakmensen hard nodig”, aldus Van Donselaar.

door Babs Bouwman

Veel kinderen kiezen voor het CCZ vanwege de kleinschaligheid en de goede structuur die de school biedt. Er zijn kleine klassen en er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. In het eerste jaar zijn er maar liefst vier mentoruren. ,,Wij kijken en luisteren goed wat leerlingen nodig hebben om tot leren te komen”, vertelt Van Donselaar. Daarbij richt het CCZ zich voornamelijk op succesfacturen en niet alleen op belemmeringen. En hoe je je kwaliteiten inzet om stapjes voorwaarts te maken. Daarom is er, ook in deze tijd, zoveel mogelijk persoonlijk contact. Onder andere via teams en appen.

AFWISSELING Het CCZ staat voor aantrekkelijk onderwijs. Het komt zelden voor dat een leerling een hele dag theorie heeft. Juist die afwisseling met de praktijk vindt Van Donselaar zo belangrijk. De flexuren die de school sinds dit jaar heeft ingevoerd zijn daar een mooi voorbeeld van. Het eerste en laatste lesuur kan een leerling inzetten voor onder andere extra ondersteuning bij een bepaald vak of als je moeite hebt met huiswerkplanning. Natuurlijk is het niet motiverend als die uren alleen gebruikt worden voor iets wat kinderen moeilijk vinden. Daarom kun je een flexuur ook gebruiken als talent-uur. En meedoen aan een Bob Ross of tassenworkshop of bijvoorbeeld een dans- of muziekles. Een fijne afwisseling van de theorievakken en met name bedoeld om te ontspannen of iets creatiefs te doen. Heel laagdrempelig.

SOCIALE VEILIGHEID De school scoort hoog op sociale veiligheid. Van Donselaar vindt het belangrijk dat kinderen terugkijken op een fijne schoolperiode en dat ze goed voorbereid zijn op de stap naar het MBO. ,,Een groot deel van onze economie draait op leerlingen die hier beginnen.”

Van Donselaar wil deze kinderen laten stralen en de aandacht geven die ze nodig hebben.

Meer informatie op www.ccz.nu

advertentie
advertentie