Minder schoolverzuim, maar digitaal spijbelen telt niet mee

25 jan, 15:20 Onderwijs
Pixabay
Afbeelding

HEUVELRUG 194 jongeren uit de Heuvelrugdorpen zijn vorig schooljaar ongeoorloofd van school weg gebleven. Dat waren er drie minder dan een jaar eerder, zo blijkt uit het jaarverslag van het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt (RMC). Ook in andere gemeenten is een daling te zien, die volgens het RMC te wijten is aan de coronacrisis. 

Voor digitaal spijbelen konden scholen namelijk geen verzuimmelding indienen. Het ontduiken van digitale lessen was voor het uitbreken van de coronapandemie een onbekend verschijnsel en is niet in de Leerplichtwet opgenomen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OC&W) besloot daarom dat er geen handhavende maatregelen kunnen worden genomen. 

SCHOOLVERLATERS In tegenstelling tot h..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.