Alternatieve afscheidsweek groep 8

10 jul, 08:30 Onderwijs
Bron: Wilhelminaschool
De knideren genoten tijdens hun alternatieve schoolkamp, bijvoorbeeld bij de workshop 'Graffiti'
De knideren genoten tijdens hun alternatieve schoolkamp, bijvoorbeeld bij de workshop 'Graffiti'

AMERONGEN Voor leerlingen uit groep 8 gaat nu hun laatste week als basisscholier in. Een jaar waar door veel kinderen naar uitgekeken wordt. Van grote zussen of broers of eerdere ‘groep achters’ kennen ze de verhalen over het schoolkamp en de eindmusical. Met de sluiting van scholen door het coronavirus, kwam dit afscheidsritueel op losse schroeven te staan. Het zou spannend worden of de school nog open zou gaan voor de zomervakantie. Gelukkig was er voor groep 8 van de Wilhelminaschool in Amerongen nog genoeg tijd om een musical voor te bereiden én een alternatief schoolkamp te hebben.

De laatste paar maanden was het flink schakelen. Locatie-coördinator van de Wilhelminaschool is Mariët Korteweg: ,,Na zes weken thuisonderwijs volgden twee weken meivakantie waarna de kinderen weer met halve klassen tegelijk naar school mochten. Wij kozen voor alfabetische volgorde voor de verdeling, zodat gezinnen tegelijk hun kinderen op school of juist thuis hadden. Dat leidde soms tot verra..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.