Alleen goedkopere huizen op schoolgrond

28 juni 2021 om 14:11 Nieuwbouw Pixabay
Afbeelding

HEUVELRUG Op bouwgrond bij scholen dienen uitsluitend sociale en middeldure huurwoningen te worden gebouwd. Daarom moet de gemeente die percelen onderhands aan woningcorporaties verkopen. Dat heeft de gemeenteraad vorige week met een krappe meerderheid besloten. Indieners Marina Roelofsen (CDA) en Nienke van der Veen (Open) hopen dat hun motie de druk op de woningmarkt iets te verlichten.

De twee partijen constateerden donderdagavond dat de schaarste aan betaalbare woningen ook in de Heuvelrugdorpen steeds nijpender wordt. De vraag naar sociale en middeldure huurwoningen is veel groter dan het aanbod en bovendien stagneert de bouw in de goedkope sectoren. Daardoor blijven vooral starters en senioren vaak met lege handen staan. 

ONDER..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.