Nieuwbouw in zicht: Maarsbergen is bijna verlost van ‘schandvlek’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Nieuwbouw in zicht: Maarsbergen is bijna verlost van ‘schandvlek’

3 mrt, 18:30 Nieuwbouw
Annet Werkhoven
Afbeelding

MAARSBERGEN Er lijkt eindelijk schot te zitten in de plannen voor De Grote Bloemheuvel. Eigenaar en initiatiefnemer Hans van Nuijssenborgh heeft afgelopen vrijdag een overeenkomst getekend met een grote zorgorganisatie voor de bouw van ongeveer 98 zorgappartementen. Het Heuvelrugcollege gaat in principe akkoord met de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan.

Als voorwaarde voor die instemming heeft de gemeente Nuijssenborgh opgedragen, om het afgetakelde rijksmonument op het terrein netjes te restaureren. Nuijssenborgh zegt graag aan die eis te voldoen. Hij belooft het 18e eeuwse pand, dat jarenlang dienst deed als café en later door brand grotendeels werd verwoest, te herstellen.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.