Café Flora maakt plaats voor appartementen

13 jan, 15:30 Nieuwbouw
Michiel Schaaij
Het vervallen café-restaurant Flora in Doorn.
Het vervallen café-restaurant Flora in Doorn.

DOORN Palmstad wordt uitgebreid met zes appartementen en een twee-onder-een-kapwoning. Die komen op de plek van het voormalige café-restaurant Flora aan de Oude Rijksstraatweg in Doorn. Het Heuvelrugcollege ziet geen beletsel om groen licht te geven voor de benodigde omgevingsvergunning. Volgens woonwethouder Rob Jorg (VVD) vinden op één na alle omwonenden het nieuwbouwplan een goed idee.

Jorg zegt tevreden te zijn, dat driekwart van de nieuwe woningen tot het middensegment behoort. Eerder werd er ook in de gemeenteraad al eens aangedrongen op de bouw van meer middeldure woningen. Daarmee zou de broodnodige doorstroming op de woningmarkt op gang kunnen komen, zo is de gedachte. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.