Politieke steun voor bouwplannen Broekbergen

8 dec, 13:20 Nieuwbouw
Bernt Folmer
Afbeelding

DRIEBERGEN Het ziet ernaar uit dat alleen de rechter de bouw van woningen en kantoren op de historische buitenplaats Broekbergen nog kan tegenhouden. In de gemeenteraad heeft een meerderheid zich maandagavond achter het masterplan van eigenaar Henk den Boon geschaard. Het formele besluit staat komende maandagavond als hamerstuk op de raadsagenda. Daarna kunnen tegenstanders zich opmaken voor hun gang naar de Raad van State.

Ondanks verzet van sommige omwonenden, kunnen de meeste partijen goed uit de voeten met het bouwplan. In de oordeelsvormende bijeenkomst werd duidelijk, dat initiatiefnemer Den Boon over voldoende goodwill in de gemeenteraad beschikt. Volgens Dick Karssen (ChristenUnie) heeft de eigenaar laten zien, dat hij het goede voorheeft met Broekbergen. Eerder bleek al, dat ook een deel van de ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.