College wil toch bouwen in buitengebied - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

College wil toch bouwen in buitengebied

30 okt, 20:00 Nieuwbouw
Bernt Folmer
Op driebergenbuitengebied.nl uitleg waarom het comité dit aanzicht wil behouden.
Op driebergenbuitengebied.nl uitleg waarom het comité dit aanzicht wil behouden.

DRIEBERGEN In het raadsprogramma is de lokale politiek er glashelder over: de gemeente bouwt niet in het buitengebied. Voor de plannen van Broekbergen lijkt het college van B en W dit standpunt te verlaten. De eigenaar wil hier twintig woningen of twaalf woningen en maximaal 1500 m2 kantoorruimte realiseren en het College stelt de raad voor om groen licht te geven voor de nieuwbouw na een proces van tien jaar plannen maken en procederen. Op 5 november vindt de beeldvormende vergadering van de gemeenteraad over Broekbergen digitaal plaats.

Ruim vijftig omwonenden dienden tientallen zienswijzen in tegen de plannen van de eigenaar van Broekbergen. Samengevat stellen zij zich op het standpunt dat de gemeente hier een grens passeert, namelijk bouwen buiten de rode contouren, die jarenlang heilig waren.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.