Leersumse boerinnen komen in actie: ‘Geef ons wat perspectief en loop samen met ons op’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Leersumse boerinnen komen in actie: ‘Geef ons wat perspectief en loop samen met ons op’

27 jul, 10:43 Natuur en milieu
Wilco Willemse
Maud (links) en Anja in de hoogwerker om Leersum te voorzien van Nederlands vlaggen - op z'n kop.
Maud (links) en Anja in de hoogwerker om Leersum te voorzien van Nederlands vlaggen - op z'n kop.

LEERSUM Het is geen lokaal probleem dat zich louter toespitst op de situatie van Anja Henken en Maud van Spanje, twee jonge boerinnen uit Leersum. In heel Nederland voeren boeren actie voor het voortbestaan van hun bedrijf en de hele sector in Nederland. Dinsdagavond hingen ze Leersum vol met de nationale driekleur, maar dan ‘op z’n kop’.

Anja is inmiddels een door de wol geverfde boerin en kwam al vaak in beeld bij verschillende discussies over de huidige problematiek in de boerensector. Op het bedrijf van haar en haar ouders houdt ze 12.000 biologische leghennen en veertig melkkoeien. ,,De manier van leven van een boer is wat me zo aanstaat. Tussen de beesten vergeet ik alles, elke dag leer ik nieuwe dingen. En dat leven en da..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.