Leersum staat stil bij de vernietigende valwind: ‘De wond is zichtbaar en zal dat nog lang blijven’

23 jun, 07:19 Natuur en milieu Noodweer in Leersum 2021
Wilco Willemse
Nabij de rotonde Darthuizer Poort is zaterdagochtend een uil, gezaagd uit een gevelde boom, onthuld.
Nabij de rotonde Darthuizer Poort is zaterdagochtend een uil, gezaagd uit een gevelde boom, onthuld.

LEERSUM Zaterdag 18 juni 2022; precies één jaar nadat in Leersum en omgeving het noodlot toesloeg. Een bijzonder krachtige valwind veroorzaakte een enorme ravage, ontwortelde duizenden bomen en bracht het dorp ook veel materiële schade toe. Zes woningen raakten onbewoonbaar, tientallen auto’s total loss. Wonder boven wonder raakte niemand zwaar gewond. Twee dorpsgenoten moesten naar het ziekenhuis, maar mochten een dag later al weer naar huis.

Leersum blikte afgelopen zaterdag terug en zag de wond die de valwind in het dorp achterliet, prijsde zich gelukkig, want ‘het had veel erger kunnen zijn’ en vond ‘herdenken’ niet passend, er waren immers geen slachtoffers gevallen. Leersum keek vooruit naar een toekomst waar de valwind een plek krijgt in de geschiedenis en besefte hoe bijzonder het was dat er zoveel helpende handen waren die e..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.