Een half jaar na de valwind: ‘Het herstel gaat meerdere jaren duren’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Een half jaar na de valwind: ‘Het herstel gaat meerdere jaren duren’

18 dec, 07:07 Natuur en milieu Noodweer in Leersum 2021
Edith Hazelzet
Het is zaterdag 18 december precies een half jaar geleden dat Leersum getroffen werd door de valwind.
Het is zaterdag 18 december precies een half jaar geleden dat Leersum getroffen werd door de valwind.

LEERSUM Het is vandaag het precies een half jaar geleden dat Leersum en omgeving ernstig werd beschadigd door een vernietigende valwind. Waar staan we nu? Nog niet alle huizen zijn gerepareerd. De wegen staan nog vol met auto’s van aannemers, grondwerkers, tuinmannen en nutsvoorzieningen. Het is nog elke dag herrie. 

De meeste omgevallen bomen en stronken in de bebouwde kom zijn weg, maar de achtergebleven bomen bieden een troosteloze en gehavende aanblik. De schade op en onder de grond is in beeld. Ook in de bossen en op de landgoederen moet nog veel werk worden verzet. De veerkracht en sociale cohesie in Leersum is groot. Er is veel burenhulp en er wordt nog veel gepraat over 18 juni.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.