Archiefbeeld van een die-in zoals XR Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg die gaat organiseren.
Archiefbeeld van een die-in zoals XR Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg die gaat organiseren. Extinction Rebellion Amersfoort

Extinction Rebellion Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg laat voor het eerst van zich horen: ‘Luchtalarm is klimaatalarm’

29 februari 2024 om 11:17 Natuur en milieu

DOORN Extinction Rebellion Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg zal op maandag 4 maart haar eerste actie houden. De jongste afdeling van de internationale klimaatbeweging organiseert dan voor het gemeentehuis in Doorn een klimaatalarm. ,,Wanneer aanstaande maandag het luchtalarm klinkt, zullen lokale rebellen met een zogenaamde die-in - op de grond liggen alsof zij dood zijn - aandacht vragen voor de klimaatcrisis die zeker ook in onze regio al merkbaar haar sporen achterlaat”, laat de afdeling weten in een persbericht.

,,Voorafgaand aan het luchtalarm wordt een korte speech gegeven waarin de rebellen te kennen geven dat de sirene niet alleen klinkt om het systeem te testen, maar dat het een echt alarm voor het klimaat is. Er moet nu worden ingegrepen”, meent Extinction Rebellion Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg.

Extinction Rebellion (XR) is een internationale klimaatbeweging die ook in Nederland regelmatig in het nieuws is vanwege grotere acties, zoals de blokkades op de A12 en A10 tegen fossiele subsidies. Welke specifieke acties in de regio de afdeling Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg verder in gedachten heeft, is nog niet bekend. 

advertentie
advertentie