Candida Thompson werkt mee aan het Muziekfestival.
Candida Thompson werkt mee aan het Muziekfestival. Heuvelrug Muziekfestival

Eerste Heuvelrug Muziekfestival voor onderhoud Maartenskerk

3 juni 2022 om 06:45 Muziek

DOORN Met trots presenteert Stichting Vrienden van de Maartenskerk de eerste editie van het Heuvelrug Muziekfestival in het pinksterweekend van 4 en 5 juni. De internationaal bekende celliste Harriet Krijgh en de eveneens internationaal bekende Britse violiste/concertmeester Candida Thompson geven samen met hun muzikale vrienden drie concerten om geld in te zamelen voor het onderhoud van ‘onze’ meer dan 1000 jaar oude Maartenskerk in Doorn. 

Harriet Krijgh is geboren en getogen in Doorn en draagt de Maartenskerk een warm hart toe. Candida Thompson is een muziekvriendin van Harriet en ze musiceren al heel lang samen. De vrienden met wie zij spelen, zijn onder andere: Tim Posner (cello), Magda Amara (piano), Gerard Spronk (viool), Lilli Maijala (altviool), Iris Hagen-Juda (altviool). Gijs Scholten van Aschat (acteur) draagt het stuk ‘Verklärte Nacht’ voor, dat als inspiratie diende voor het gelijknamige stuk van Schoenberg dat op het programma staat.

Het muziekfestivalweekend bestaat uit een middagconcert met high tea in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn (inmiddels uitverkocht) en twee avondconcerten in de Maartenskerk in Doorn. Ook zijn er repetities bij te wonen in Doorn en omgeving. Het programma is te bekijken op de website

De entree bedraagt 45 euro per concert. Vrienden van de Maartenskerk betalen 40 euro. Het Heuvelrug Muziekfestival wordt mede mogelijk gemaakt door donaties uit het bedrijfsleven, van particulieren en van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

advertentie
advertentie