Afbeelding
Google Street View

Muziekvereniging Koninklijk Muziekgezelschap De Harmonie uit Doorn koopt grond onder muziekgebouw

Muziek

DOORN De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een perceel grond aan de Molenweg 2 in Doorn verkocht aan Koninklijk Muziekgezelschap De Harmonie.

De Harmonie kreeg al in 2001 een zogenaamd recht van erfpacht op de grond en een recht van opstal voor het muziekgebouw. Daarmee werd de muziekvereniging voor een periode van dertig jaar eigenaar van het aan de Molenweg 2 gebouwde muziekgebouw, terwijl de grond van de gemeente werd gepacht. Nadat begin 2021 muziekvereniging Ons Genoegen uit Amerongen al de stap heeft genomen de grond onder hun muziekcentrum aan te kopen, heeft nu ook De Harmonie de gemeente gevraagd de grond onder het muziekgebouw aan de Molenweg 2 te mogen kopen.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug: ,,De gemeente heeft de verkoopwaarde van het perceel laten taxeren en op grond van de uitkomst daarvan hebben partijen besloten dat het perceel ter grootte van 2.715 m² voor een koopsom van 57.275 euro in eigendom overgaat. Het perceel is verkocht zoals het erbij ligt, met de bestemmingen ‘maatschappelijk’ en ‘natuur’ zoals die ook in het bestemmingsplan staan.

VERHEUGD De Harmonie laat weten verheugd te zijn over de aankoop: ,,We willen investeren in de toekomst, niet alleen in onze jeugdopleiding maar ook in financiële stabiliteit en zekerheid naar de toekomst toe. De grondaankoop is voor ons ook financieel aantrekkelijk, omdat de jaarlijkse lasten op de korte en lange termijn lager worden. Kortom, dit is een duurzame investering. De financiering is mogelijk geworden door de inbreng van een groot aantal leden en donateurs die de Harmonie een warm hart toedragen en het maatschappelijk belang van de vereniging daarmee willen onderstrepen.”

VROLIJKE NOOT Wethouder Gerrit Boonzaaijer: ,,Wij waarderen het zeer dat de Harmonie op deze mooie historische plek zit en blijft, een vrolijke noot in het groen.” Gemeente Utrechtse Heuvelrug: ,,Beide partijen laten nog weten dat de samenwerking in het dossier heel plezierig en voortvarend is verlopen. De Harmonie laat bovendien weten met name de grote betrokkenheid vanuit de gemeente zeer te waarderen.’’

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 2 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 5 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 11 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn gisteren
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33