Natuur centraal bij zomeravondconcerten Landgoed Zonheuvel

29 jun, 10:24 Muziek
Monique José Timmermans
Edwin Blankenstijn, Jacob ter Veldhuis en Marcel Creemers bespreken het zomeravondconcert op Landgoed Zonheuvel.
Edwin Blankenstijn, Jacob ter Veldhuis en Marcel Creemers bespreken het zomeravondconcert op Landgoed Zonheuvel.

DOORN Landgoed Zonheuvel opent het park voor de zomeravondconcerten georganiseerd door violist Edwin Blankenstijn en Wim Oolbekkink, programmamanager van SBI/Zonheuvel. ,,Dit jaar staan veel activiteiten bij landgoed Zonheuvel in het teken van biodiversiteit. Wij sluiten aan bij dit thema met concerten waar de natuur centraal staat. Wat te denken van de Vier Jaargetijden van Vivaldi.”

Waar Vivaldi eeuwen geleden natuur en muziek verbond, is componist Jacob ter Veldhuis verder gegaan. ,,Het thema leeft wereldwijd merk ik. Niet alleen vanuit dit Doornse team, maar ook vanuit Australië kreeg ik het verzoek om een stuk te schrijven dat aanhaakt bij het uitsterven van vogelrassen. Ik heb een ‘gesprek’ tussen vogels en muzikant gecomponeerd ‘Farewell Feathered Friends’.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.