Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’

2 jul, 07:24 Mensen
Bestuur Aurora
Siepie Roorda ontvangt het 'diamanten' jubileumspeldje van voorzitter Steef Jansen.
Siepie Roorda ontvangt het 'diamanten' jubileumspeldje van voorzitter Steef Jansen.

DRIEBERGEN Siepie Roorda werd onlangs in het zonnetje gezet vanwege haar vijftigjarig lidmaatschap van muziekvereniging Aurora. Zij werd benoemd tot erelid. De vereniging zelf viert dit jaar ook een jubileum, namelijk het 125-jarig bestaan. ,,Ik speel zelf niet meer en maak geen kleding meer. Nu ben ik erelid,” aldus een stralende Roorda. 

Roorda vertelt hoe zij betrokken raakte bij de muziekvereniging: ,,Toen ik in Driebergen kwam wonen, was Aurora nog uitsluitend voor mannen.” Vanaf begin jaren zestig werd het gemengd. Toch duurde het nog even tot er meer vrouwen en ook Roorda zich aanmeldden. ,,Mijn man was al actief bij Aurora. Maar ik had geen zin om tussen al die mannen te zitten”, lacht ze. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.