Gera Pronk, hier op archiefbeeld, is één van de 32 stads- en dorpsdichters die strijdt om de titel.
Gera Pronk, hier op archiefbeeld, is één van de 32 stads- en dorpsdichters die strijdt om de titel. Wilco Willemse

Dorpsdichter Gera Pronk in strijd voor de Grote Prijs van Gouda

Mensen

HEUVELRUG 32 stads- en dorpsdichters, waaronder de Heuvelrugse dorpsdichter Gera Pronk, gaan op 15 mei de strijd aan voor de Grote Prijs van Gouda tijdens het Stadsdichtersgala. Het is de grootste stadsdichterswedstrijd van het land en de grootste live-bijeenkomst van stadsdichters in de afgelopen jaren.

De deuren van de Goudse Schouwburg gaan op 15 mei wagenwijd open voor de poëzieNa de eerste twee edities in 2018 en 2019 treedt nu een recordaantal van 32 (oud-)stads- en dorpsdichters in het strijdperk om de Grote Prijs van Gouda.

RONDES De voorrondes, met elk zestien dichters, beginnen in de middag, vanaf 15.00 uur, in de Kleine Zaal en de Gouden Zaal van de Schouwburg. Om 19.00 uur begint de halve finale met tien deelnemers, en later volgt de finale met drie deelnemersDaarna volgt de spannende ontknoping: wie mag zich de beste stadsdichter van het land noemen?

De winnaar ontvangt de Grote Prijs van Gouda. Er is ook een persprijs: de Het Kontakt/Goudse Postprijs, uitgereikt door journalist Marianka Peeters. Een afvaller uit de voorrondes ontvangt het Gouden Spruitje. Daarnaast wordt bepaald wie de Stadsdichter van Leeuwarden wordt.

Er zullen twee voorronde-jury’s actief zijn. Die bestaan uit directeur Erna Staal van de bibliotheek Gouda, VSB Poëzieprijs-winnaar Hannah van Binsbergen, Marianka Peeters van Het Kontakt/De Goudse Post en Mireille Pondman, voorzitter van de Poetry International Foundation. In de halve finale en finale stemt het publiek.

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 6 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 9 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 15 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33