Sebastiaan van Nieuwenhuizen
Sebastiaan van Nieuwenhuizen Sebastiaan van Nieuwenhuizen

BNMO-lid Sebastiaan van Nieuwenhuizen in rolstoel van Gütergluck naar Doorn

22 april 2022 om 15:00 Mensen

DOORN Op zaterdag 23 april legt dienstslachtoffer Sebastiaan Nieuwenhuizen de laatste meters af van zijn monsterrit van het Duitse Gütergluck naar zijn woonplaats Doorn in een rolstoel. Daarmee sluit hij zijn herstelproces, na een ernstig dienstongeval tijdens een militaire oefening in Duitsland, symbolisch af. Algemeen Voorzitter  Ronald Odenkirchen van de BNMO reikt aan de oud-militair een symbolische cheque uit als bijdrage aan het goede doel van deze sportieve uitdaging.

Omdat de challenge nog volop bezig is, staat het een en ander nog onder enig voorbehoud. De verwachting is dat Sebastiaan van Nieuwenhuizen en zijn begeleiders rond 15.30 uur arriveren in Doorn bij zijn woning op het terrein van de BNMO/Nederlands Veteraneninstituut. 

De oud-militair heeft van 16 tot en met 23 april in zijn rolstoel van Gütergluck (nabij Berlijn) naar Doorn zo’n 550 kilometer afgelegd. Daarmee maakt hij alsnog de militaire oefening uit 1997 af die hij moest afbreken nadat hij staande op een Leopardtank met een stroomkabel in aanraking was gekomen. Nu, precies 25 jaar later, wil hij zijn herstelproces op deze wijze symbolisch afsluiten en tevens geld inzamelen voor een KNGF-hulphond voor een veteraan of dienstslachtoffer. 

Van Nieuwenhuizen, die als vrijwilliger voor de BNMO al jaren actief is, krijgt na zijn aankomst in Doorn van de Algemeen Voorzitter van de BNMO, Ronald Odenkirchen, een (symbolische) cheque uitgereikt als bijdrage aan zijn goede doel.

advertentie
advertentie