Afbeelding
Frits Naafs

Oud-marinier Rinus Isken uit Doorn ontvangt Legion of Honor Award

Mensen

DOORN Burgemeester Frits Naafs heeft namens The Chapel of Four Chaplains de prestigieuze Legion of Honor-award uitgereikt aan oud-marinier Rinus Iskens. De Amerikaanse onderscheiding wordt gegeven aan mensen die zich op 'buitengewone wijze en onvoorwaardelijk ten dienste hebben gesteld aan de gemeenschap, het land of de mensheid, zonder acht te slaan op ras, religie of gezindte’.

Isken begon zijn militaire carrière in november 1967. Hij verliet het Nederlandse leger met eervol ontslag na 31 jaar in dienst te zijn geweest. De Doornaar was betrokken bij verschillende militaire interventies, onder meer bij terroristische bestrijdingsacties.

STICHTING Na zijn militaire carrière startte Isken een nieuwe stichting, Mariniers Ziekenboeg Lief & Leed. Deze stichting zorgt voor alle mariniers in situaties van ziekte, crisis en bij het overlijden. Dit gebeurt door contact te houden tussen oude en actieve mariniers, familieleden en vrienden, door middel van het verzenden van onder meer ansichtkaarten en bloemstukken. Het grootste deel van de dag scant Isken daarom socialemediakanalen en verschillende websites om collega's te volgen en hen een kleine attentie te bezorgen. 

Isken was ook betrokken bij de oprichting van de identiteitsgroep Marinier Commando, een organisatie van en voor voormalige Nederlandse mariniers. Hij vormde de schakel tussen het Marinier Commando en de veteranen. Daarnaast beheert hij de website.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 19 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01