Opticien Piet Kodde neemt afscheid - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Opticien Piet Kodde neemt afscheid

16 sep, 07:00 Mensen
Edith Hazelzet
Opticien Piet Kodde aan de werkbank waar hij graag technische uitdagingen aanging.
Opticien Piet Kodde aan de werkbank waar hij graag technische uitdagingen aanging.

LEERSUM Optiversum Prummel Optiek Leersum gaat een trouwe vakkracht missen. Piet Kodde is er vrijdag voor het laatst aan het werk. Hij was 41 jaar in dienst van de optiek, waarvan bijna twintig jaar in de Leersumse vestiging. Kodde gaat genieten van een welverdiend pensioen. Hierdoor krijgt hij meer tijd om zijn oude vakgebied, de uurwerkmakerij, verder op te pakken.

Het grote bord met Piet Kodde erop voor de deur van de zaak valt niet te missen: wie hem nog even de hand wil schudden, moet snel zijn. Kodde is een bekend gezicht in het Leersumse winkellandschap. Volksstammen Leersumers kregen hun brillen en contactlenzen door hem aangemeten. Klanten uit Veenendaal volgden hem zelfs naar Leersum, toen hij zo’n twintig jaar geleden de overstap maakte naar de t..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.