Doornse ‘kabouterboom’ geplunderd: ‘Wie doet nou zoiets?’

24 november 2022 om 07:30 Maatschappelijk John Beringen
De geplunderde boom. Bovenin de stille getuigen: de kabouters waar de dieven niet bij konden. Aan het hek het vernielde trapje.
De geplunderde boom. Bovenin de stille getuigen: de kabouters waar de dieven niet bij konden. Aan het hek het vernielde trapje.

DOORN Paul en Edith Goudswaard zitten in zak en as. Wat is er aan de hand? Hun ‘kabouterboom’, zoals zij die noemen, tegenover hun huis aan de Pittesteeg is in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 november geplunderd. Daarbij zijn ook de nodige vernielingen aangericht. Ze doen hun verhaal, waarbij ze precies kunnen reconstrueren hoe een en ander is geschied aan de hand van scherpe camerabeelden die een goede weergave tonen van de actie.

Paul en Edith staan mistroostig bij de boom die achter een hek van twee meter hoog staat. Paul wijst op een plateautje dat zich op ongeveer vier meter hoogte bevindt en waarop ook wat kabouterbeeldjes staan. ,,Daar konden ze niet bij”, laat hij weten. ,,Anders hadden ze die ook meegenomen.” 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.