Afbeelding
Marianne Leenderse

Zonnebloem Maarn-Maarsbergen viert feestelijk verlaat jubileum

Maatschappelijk

MAARN/MAARSBERGEN De afdeling Maarn-Maarsbergen van de Zonnebloem bestond in 2020 al 25 jaar. In verband met de pandemie was viering van dit jubileum toen, en ook in 2021, echter niet mogelijk. Nu was het eindelijk zover. Met een extra feestelijke bijeenkomt werd dinsdag het jubileum gevierd.

door Gerrit Oskam

Aty van Loon was met haar vaste team van gastvrouwen al vroeg in de morgen bezig met de voorbereidingen in het Trefpunt in Maarn. Aan het eind van de morgen kwamen de eerste gasten binnen en aan de verschillende tafels ontstonden meteen hartelijke gesprekken. 

BLOEMEN Als zo’n kleine vijftig gasten hebben plaatsgenomen heet voorzitter Jaap Knoop iedereen hartelijk welkom op deze bijzondere dag. Hij staat stil bij 25 jaar Zonnebloem in Maarn en Maarsbergen en noemt de eerste voorzitter, Ria de Groot die de Maarnse afdeling in 1995 heeft opgericht. Zij is één van de ere gasten. Knoop heeft recent de voorzitterstaken overgenomen van Joop Duisterhout en die wordt meteen flinke bos bloemen dan ook bedankt voor zijn inzet de afgelopen jaren. Er zijn ook bloemen voor Agnes Cuppen. Zij neemt ook afscheid na vele jaren geholpen te hebben als verpleegkundige tijdens de activiteiten. 

(de tekst gaat onder de foto verder)


Gezellig pratend tijdens de lunch. - Foto: Gerrit Oskam

Dan is het tijd om gezamenlijk feestelijk te proosten op (ruim) 25 jaar Zonnebloem en de toekomst. Er staan nog verschillende activiteiten op de agenda en Aty van Loon en haar gastvrouwen hopen dat dit de komende maanden allemaal door kan gaan. Vervolgens is het tijd voor de lunch waarvan aan de tafels gezellig pratend genoten wordt. Eén van de dames is wat verlaat en schuift aan bij een tafel. Ze complimenteert een al aanwezige heer met de woorden: ,,Wat zie jij er toch weer goed uit!” De andere dames gniffelen en dan blijkt dat je toch ook op hoge leeftijd nog van zo’n compliment kan genieten. ,,Dankjewel”, zegt hij blozend.

VOETBALKANTINE Ondertussen eet Ria de Groot gezellig mee en haalt oude herinneringen op. Ze zat in 1995 al in het bestuur van SVMM. Toen werd ze plotseling ook voorzitter van de Zonnebloem en zette de afdeling op. Ze regelde eerst de kantine van de voetbalclub als onderkomen voor de bijeenkomsten van de Zonnebloem. Met gasten bezocht ze het gemeentehuis en de brandweer in een tour door het dorp. ,,Dat je met weinig geld, maar met inzet van vrijwilligers, veel kunt doen voor senioren is het mooie van dit werk”, zegt ze als ze tevreden de zaal rond kijkt en ziet dat alle gasten zitten te genieten. Dan met een lach: ,,Zelf ben ik inmiddels op een leeftijd dat ik nu ook een gast zou kunnen zijn.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Tessa en Dorus vermaken de aanwezigen. - Foto: Gerrit Oskam

MUZIEK Als de lunch klaar is, is er tijd voor muziek. Tessa Jimmink uit Haarlem met gitarist Dorus nemen plaats en brengen een eerste liedje. ,,Ben ik goed te verstaan voor iedereen?” vraagt Tessa. ,,Als je doof bent kan je het bijna niet horen”, klinkt het uit de zaal. ,,Dan zetten we het geluid iets harder.”

Jimmink brengt voor iedereen bekende liedjes. Van Boudewijn de Groot tot Ramses Shaffy en Stef Bos. Ze weet met haar zang de aanwezigen te raken. Er wordt meegezongen maar als ze met veel gevoel ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij zingt is het muisstil. 

Na het optreden is er nog een hapje en een drankje voor wie dat wil en daarna gaat men naar huis. Veel zelfstandig, maar mensen die moeilijker ter been zijn worden thuisgebracht door de vrijwilligers. Zonnebloem Maarn-Maarsbergen is al 25 jaar en inmiddels goed begonnen aan de nieuwe jaren. ,,Het zou mooi zijn als dit zo kan blijven bestaan.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30