Afbeelding
Pixabay

NXT zet zich in voor Oekraïne: Poolse lerares gaat zelf spullen brengen

Maatschappelijk

MAARSBERGEN/DOORN De leerlingen en medewerkers van NXT, school voor voortgezet onderwijs op de Utrechtse Heuvelrug, gaan de komende periode aan de slag voor Oekraïne. Op de NXT-locaties zijn verschillende acties bedacht om spullen en geld in te zamelen. Ook worden er speciale lessen verzorgd over de schrijnende situatie in Oekraïne.

Veel kinderen en jongeren zijn Oekraïne inmiddels ontvlucht. Deze kinderen worden op veel plekken in onder andere Polen opgevangen. Zo ook in Dziergowice en Nysa. Daar staan een weeshuis, een tehuis voor gehandicapte kinderen én een basisschool waar vluchtelingen worden opgevangen. NXT wil graag iets voor deze kinderen doen.

EIGEN LIJNTJE NXT-docent Kornelia Azizi-Reczuch komt uit Dziergowice en heeft dagelijks contact met de mensen daar. Zij is aan NXT verbonden als lerares Duits en zorgcoördinator. Kornelia weet ook precies welke zaken er heel hard nodig zijn. In de eerste week van april gaat Kornelia namens NXT persoonlijk alle verzamelde spullen naar het Poolse grensgebied met Oekraïne brengen.

THEMALESSEN EN SPONSORLOOP Dinsdag 15 maart is de aftrap van de acties bij beide NXT-vestigingen. Dan besteedt NXT in de vorm van themalessen extra aandacht aan de huidige situatie in Oekraïne. Daarnaast organiseert de school een sponsorloop; de gehele opbrengst daarvan wordt gestort op Giro 555.

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 3 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 6 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 12 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33