Afbeelding
Stichting Gaandeweg

Bekende Nederlanders maken kinderboek voor financiering bijzonder Doorns vakantiehuis

Maatschappelijk

DOORN Bekende Nederlandse schrijvers en illustratoren hebben de handen ineen geslagen met zangers en acteurs om geld in te zamelen voor Stichting Gaandeweg. Samen maakten zij het kinderboek Vet Veel Vette Ver-Van-Je-Bed-Verhalen. Met de opbrengst wordt in Doorn een vakantiehuis gebouwd voor gezinnen waarvan een kind kanker heeft.

De grote namen die meewerkten aan het project variëren van kinderboekenschrijfster Carry Slee, Sesamstraat-acteur Rik Hoogendoorn tot zanger/acteur Thomas Acda en illustrator Thé Tjong-Khing. 

‘HARTVERWARMEND’ Het resultaat is volgens de makers een kinderboek met geestige, ontroerende en vooral hartverwarmende verhalen en illustraties. ,,Ik zou willen dat ik in mijn jeugd zelf uit zo’n mooi boek was voorgelezen”, zegt Pepijn Lanen, rapper van De Jeugd van Tegenwoordig. Hij schreef het verhaal ‘Kroky de schnitzel & Het miniatuur avontuur’. 

Alle deelnemers hebben geheel belangeloos meegewerkt zodat de opbrengst voor 100 procent naar Stichting Gaandeweg gaat. Dit geldt ook voor uitgeverij Rubinstein, die de stichting helpt bij de productie, pr en distributie van het boek. Vet Veel Vette Ver-Van-Je-Bed-Verhalen is vanaf vandaag verkrijgbaar. 

Stichting Gaandeweg zet zich al ruim 30 jaar lang in voor gezinnen waarvan een van de kinderen de diagnose kanker heeft. De stichting zorgt ervoor dat het hele gezin tussen alle chemokuren, opnames en ziekenhuisbezoeken door, weer even écht gezin kan zijn. ‘Van ziekenhuis naar vakantiehuis’, is dan ook het motto van Gaandeweg. 

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30