Manda Heddema op een archieffoto van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant.nl.
Manda Heddema op een archieffoto van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant.nl. John Beringen

Eigenaresse Driebergse boekhandel verkozen tot ‘Boekverkoper van het jaar’

10 oktober 2021 om 08:19 Maatschappelijk

DRIEBERGEN Manda Heddema, eigenaresse van de Driebergse Boekhandel Jacques Baas, is zaterdagavond verkozen tot ‘Boekverkoper van het jaar 2021-2022’. De bekendmaking was tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht.

Juryvoorzitter Dido Michielsen overhandigde haar de felbegeerde Albert Hogeveenbokaal. De jury zei het volgende over de winnaar van de AH-Bokaal: ,,Alle boekhandelaren die wij bezochten, zijn bijzonder bevlogen. Maar wat de jury ten slotte overtuigde van het feit dat Manda de bokaal moet krijgen, is de verantwoordelijkheid die zij aan de titel ‘Boekverkoper van het Jaar’ koppelt. Manda gelooft dat de titel deuren opent. Als ze wint, wil ze samen met de KBb met de nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in gesprek om te praten over de onmisbare functie die de boekhandel heeft in onze kennismaatschappij.’’

Stichting Elspeet organiseert de Boekverkoper van het Jaar-verkiezing om de enthousiaste, servicegerichte boekhandelaar te belonen voor zijn of haar werk. De winnaar ontvangt de door beeldend kunstenaar Jean Paul Michel ontworpen Albert Hogeveenbokaal, vernoemd naar de illustere boekverkoper. De laatste winnaar van de Albert Hogeveenbokaal is Annelies Harzing van de Kinderboekentuin in Breda. 

advertentie
advertentie