Bibliotheek Z-O-U-T bestaat 15 jaar

10 jun, 11:42 Maatschappelijk
Monique José Timmermans
Heleen Jongert en Natasja van Heusen zijn blij dat Bibliotheek Z-O-U-T weer open gaat. Contact met klanten is het leukste.
Heleen Jongert en Natasja van Heusen zijn blij dat Bibliotheek Z-O-U-T weer open gaat. Contact met klanten is het leukste.

HEUVELRUG Het is 15 jaar geleden dat het landelijk netwerk van (dorps)bibliotheken is samengevoegd in regionale clusters. Voor deze regio Zuid-Oost-UTrecht gingen de bibliotheken gezamenlijk verder als Bibliotheek Z-O-U-T. In de afgelopen jaren hebben de bibliotheken steeds meer taken en maatschappelijke functies gekregen, het fijn-vertakte netwerk blijkt nog steeds hard nodig.

,,De bibliotheek is een fysieke en digitale plek waar je je verder kunt ontwikkelen en elkaar kunt ontmoeten. Onze medewerkers en vrijwilligers kunnen je hiermee verder helpen”, vertelt Renée Tiemstra, manager organisatie. ,,Een bibliotheek is veel meer dan boeken en dus geen boekenuitleenfabriek meer. Zo zijn het Taalhuis (leren lezen en schrijven), het Digi-Taalhuis (om digitaal vaardiger te ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.