Bezorgdheid om dorpskern Driebergen

3 jun, 16:30 Maatschappelijk
John Beringen
Bram Brinkman (l) en Joost Kingma tonen een gravure van oud Driebergen. ,,Toen was Driebergen nog mooi.
Bram Brinkman (l) en Joost Kingma tonen een gravure van oud Driebergen. ,,Toen was Driebergen nog mooi."

DRIEBERGEN ,,Het dorpscentrum is er niet mooier op geworden”, laten Bram Brinkman, bestuurslid van vereniging ‘Tussen Heuvelrug en Wetering’ en Joost Kingma, oprichter van initiatiefgroep ‘Hart voor Driebergen’ weten. Ze maken zich ernstige zorgen over de manier waarop het aanzicht van het centrum van Driebergen de afgelopen decennia achteruit is gegaan.

,,Daarbij zijn er twee factoren die dit in de hand werken”, merkt Kingma op. ,,Mooie gebouwen zijn verdwenen om plaats te maken voor lelijke panden. Je kunt dan spreken van een ‘verstening’ die op gang komt en die misstaat in een fraai dorp als Driebergen. Daarnaast is er een ‘ontgroening’ gaande. Dat wil zeggen dat er veel groen verdwijnt waar niets meer voor terug komt..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.