Afbeelding
Carole Wishaupt

Kerstpakket rotaryclub Doorn voor ouderen Utrechtse Heuvelrug

10 december 2020 om 07:03 Maatschappelijk

DOORN Rotaryclub Doorn houdt al jaren in januari ‘Voor u geen Blue Monday’. Deze middag is uitgegroeid tot een evenement waar de ouderen jaarlijks naar uitkijken. Echter niet dit coronajaar. Daarom heeft Rotary Doorn meer dan 500 liter snert verkocht en met deze opbrengst ruim 300 kerstpakketten verzorgd voor de ouderen. Het aantal verkochte liters erwtensoep heeft alle verwachtingen overtroffen. 

Door de maximale inzet van de Rotaryleden hebben ze een geweldige opbrengst gerealiseerd. Boerderij Proefland in Maarn ondersteunde spontaan deze actie door de snert te koken. Basisschool De schakel uit Leersum haakte graag aan en heeft met een klas de snert heel goed verkocht. Voorzitter Diderik van Kesteren: ,,Het is mooi om te zien dat met veel creativiteit, inzet en drive wij als Rotary Doorn dit zo snel hebben weten te organiseren. Het is net als goede snert, het smaakt naar meer. Het succes zal zeker volgend jaar een vervolg krijgen.”

Samen met de begeleiders van Quarijn, de Wijkteams en de verenigingen van eigenaren van de bewonerscomplexen zorgt Rotary Doorn er voor dat ouderen op de Utrechtse Heuvelrug deze dagen verrast worden. ,,Prachtige pakketjes met kerstboompje, kerststol, puzzelboekje en kerstkaarten worden bezorgd. Op deze manier hopen we meer dan 600 ouderen een warm begin van de winter te bezorgen.”

Daarnaast worden woonkamers in verzorgingstehuizen voorzien van gezelligheid in kerstsfeer. En door ouderen geschreven kerstkaarten worden via de speciale postbussen in de huizen opgehaald en door de Rotary bij de post aangeboden. 

advertentie
advertentie