Wandelcoach zet je op je benen: ‘Zitten is het nieuwe roken' - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Wandelcoach zet je op je benen: ‘Zitten is het nieuwe roken'

3 jul, 15:30 Maatschappelijk
Ted Walker
Afbeelding

HEUVELRUG Toon Hermans zong het liedje ‘Kuieren’, waarmee de cabaretier in 1974 reeds het helende effect benadrukte van het trage wandelen. Dat had hij goed gezien, ook volgens Babette Weel-Engelgeer (30). De wandelcoach is overtuigd van het positieve effect op de gezondheid.

Ze studeerde gezondheidswetenschappen in Wageningen en had veel interesse in voeding en gezondheid. ,,Zeker toen ik eerst nog een jaar in de Verenigde Staten woonde, werd mijn interesse nog meer gewekt. Want de eetcultuur is daar niet verheffend. Wanneer er gesport wordt, gaan mensen even later direct naar McDonald’s.”

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.