Huurdersorganisaties REA en HpF A&O, Pieter Thoben (directeur/bestuurder Rhenam Wonen) en Monique Mol (bestuurssecretaris)
Huurdersorganisaties REA en HpF A&O, Pieter Thoben (directeur/bestuurder Rhenam Wonen) en Monique Mol (bestuurssecretaris) Carine Kuipers

Rhenam Wonen sluit met huurdersorganisaties akkoord over meerjaren huurprijsbeleid

Maatschappelijk Deel je nieuws

Rhenam Wonen maakt zich sterk voor betaalbaar, kwalitatief en duurzaam wonen in de gemeenten Rhenen en Utrechtse Heuvelrug. Dat doen wij samen met de Stichting Huurdersorganisatie REA en Stichting Huurdersplatform Amerongen & Omstreken. Beide huurdersorganisaties hebben Rhenam Wonen gevraagd om meerjarenafspraken te maken over het huurprijsbeleid. Zo wordt de voorspelbaarheid van de jaarlijkse huurverhoging vergroot.

In de meerjarenafspraken, die gelden voor de periode 2020 – 2023, gaan wij uit van een inflatievolgende huurverhoging. Dit sluit aan bij het Sociaal Huurakkoord dat Aedes en de Woonbond in 2018 hebben ondertekend. De huurdersorganisaties vroegen een matiging bij een oplopende inflatie, omdat de mensen met de laagste inkomens onder die omstandigheden altijd het minst gecompenseerd worden. In onderling overleg zijn wij op het volgende uitgekomen: op het moment dat de inflatie tussen de 2,6% en 2,1% ligt, stelt Rhenam Wonen de huurverhoging vast op 2,1%. Mocht de financiële continuïteit van Rhenam Wonen in het geding komen of de inflatie boven 2,6% uitkomen, dan gaan wij als partijen met elkaar in gesprek over de te hanteren huurverhoging.

In 2020 hebben onze huurders van woningen met een huurprijs tot maximaal € 737,14 direct profijt van de meerjarenafspraken. De huurverhoging voor 2020 is namelijk vastgesteld op 2,1%, terwijl de inflatie uitkomt op 2,6%.

Daarnaast hebben wij als partijen afgesproken, dat er geen inkomensafhankelijke huurverhoging wordt toegepast. De woning is voor ons het uitgangspunt voor de huurprijs, niet het inkomen van de huurder. Voor huurders waarvan het inkomen relatief laag is ten opzichte van de huurprijs past Rhenam Wonen – op aanvraag - maatwerk toe.

De meerjarenafspraken worden in 2022 geëvalueerd.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 3 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15