PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit de Utrechtse Heuvelrug

KIES-training voor kinderen van gescheiden ouders: ‘Kind zijn en blijven’

Maatschappelijk
Foto: Babs Bouwman
zo 11 feb, 07:31
Caitlin Bouw, Monique Kamphuis en Ronald Huffenreuter (van links naar rechts) wensen ieder kind van gescheiden ouders een KIES-training toe.
Caitlin Bouw, Monique Kamphuis en Ronald Huffenreuter (van links naar rechts) wensen ieder kind van gescheiden ouders een KIES-training toe.
HEUVELRUG

Een echtscheiding is een heftige gebeurtenis waar kinderen niet altijd vrijuit over kunnen praten. Zij hebben niet zelf gekozen voor de situatie waar ze in zitten, maar zijn wel afhankelijk van wat hun ouders voor ze beslissen. De situatie kan veel vragen, gedachten en emoties oproepen, waar ze zich niet altijd raad mee weten. Het Expertisecentrum Kind en Scheiding heeft daarvoor de KIES-training ontwikkeld: een spel- en praatgroep waar kinderen van 7 tot 12 jaar onder begeleiding van coaches het proces van de scheiding doorlopen. Waardoor ze beter leren met hun eigen situatie om te gaan en steviger in hun schoenen komen te staan.

door Babs Bouwman

Er kan zoveel omgaan in hoofden van kinderen met gescheiden ouders. Zoals waar ze gaan wonen en bij wie? Had ik er iets aan kunnen doen of is het mijn schuld? Moet ik kiezen voor papa of mama? En hoe moet ik nu mijn verjaardag vieren, Sinterklaas of Kerstmis? De praktijk leert dat kinderen het fijn vinden dit soort vragen en dil..

Babs Bouwman
Deel dit artikel via:
advertentie