Afbeelding
Hans Neecke

Feestelijke Dorpssoep in centrum van Leersum

28 mei 2018 om 14:34 lokaal

LEERSUM Met 70 liter soep, ijsjes, livemuziek en de inzet van enthousiaste vrijwilligers heeft zaterdag in Leersum een feestelijke Dorpssoep plaatsgevonden. Ondanks de hoge temperaturen kwamen veel Leersumers naar het winkelcentrum voor een kom linzensoep.

Het winkelend publiek nam ook de tijd om naar de muziek te luisteren en samen met dorpsgenoten een kom soep te eten. Enige verkoeling boden de ijsjes die de jarige Marja Spijker de Vos trakteerde namens Niessen Mode.

Op vrijdagavond maakte een heel team van de Johanneskerk samen huilend de grote hoeveelheid linzensoep: ,,We stonden aan een lange tafel zeventig uien schoon te maken, we stonden samen te huilen en hebben er hartelijk om gelachen", zegt Anita van Katwijk, die de leiding had over de soepmakerij.

HANDBOEK Tijdens de Dorpssoep was er volop gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe dorpswethouder Hans Waaldijk. Waaldijk zei bij het startsein van de Dorpssoep dat hij trots is de dorpswethouder te zijn van het actieve Leersum. Waaldijk kreeg van de organisatie het Handboek Samen Soepen aangeboden en beloofde het Handboek te delen met organisaties in zijn woonplaats Driebergen. 

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie