Afbeelding
Joëlle Kelderman

Aftrap voor 'fietspad van de toekomst' Utrecht-Veenendaal

8 juli 2019 om 09:15 lokaal

HEUVELRUG Om vaart te maken met het ontwikkelen van een snelfietsroute tussen Utrecht en Veenendaal en met het realiseren van 'het fietspad van de toekomst', vindt maandagochtend 15 juli een 'kettingreactie' plaats, meldt de provincie Utrecht; dit is een soort brainstormsessie voor innovatieve ideeën hierover.

Samen met diverse gemeenten spant de provincie Utrecht zich in om vijf snelfietsroutes te realiseren. Eén van die routes loopt van Utrecht naar Veenendaal, over de Utrechtse Heuvelrug waarin de provincie samenwerkt met de gemeenten Bunnik, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, en Veenendaal en met de Universiteit Utrecht.

De provincie Utrecht wil op deze snelfietsroute ook plaats bieden aan innovaties op fietsgebied en er op die manier een 'fietspad van de toekomst' van maken. De aftrap voor het ontwikkelen van innovatieve toepassingen wordt gegeven op 15 juli. Na de zomer wordt er ook een prijsvraag uitgeschreven om zoveel mogelijk goede ideeën te verzamelen. Het is de bedoeling de drie beste ideeën in de vorm van pilots uit te voeren. Na het ondertekenen van een intentieverklaring in Fietscafé De Proloog in Amerongen door gedeputeerde en wethouders op maandag 15 juli, wordt de expositie 'het fietspad van de toekomst' geopend, gevolgd door een korte workshop waarin de aanwezigen worden uitgedaagd hun ideeën de vrije loop te laten.

advertentie
advertentie