De gemeente wil paviljoen De Hoeve (rechts) verhuren aan een externe gebruiker.
De gemeente wil paviljoen De Hoeve (rechts) verhuren aan een externe gebruiker. Michiel Schaaij

Stoelendans rond het gemeentekantoor

lokaal

HEUVELRUG Waar moeten de ambtenaren werken, als paviljoen De Hoeve van het Doornse gemeentekantoor wordt verhuurd aan een externe gebruiker? Over die vraag wordt in de Heuvelrugpolitiek volop meegedacht. SGP-wethouder Gerrit Boonzaaijer zegt overeenstemming met een geïnteresseerde toekomstige gebruiker bereikt te hebben en wil onder andere de ongebruikte zolder van het andere paviljoen verbouwen voor de ambtenaren. 

Michiel Schaaij

Boonzaaijers partijgenoten in de gemeenteraad hebben daar echter andere ideeën over. Maak een verdieping in het grote atrium van het Doornse cultuurhuis, dan kunnen de ambtenaren die hun werkplek verliezen daar terecht, opperde fractieleider Gert-Jan van den Brink afgelopen donderdagavond in de raadscommissie. Ook de VVD ziet wel brood in dat idee. 

SCENARIO'S De SGP heeft inmiddels een motie opgesteld, die komende donderdag in stemming wordt gebracht en waarin wethouder Boonzaaijer wordt gevraagd meerdere scenario's uit te werken. Daarin moeten ook de bouw van een verdieping in de hal van Cultuurhuis Pléiade en de financiële gevolgen daarvan worden meegenomen. Het onderzoek zou dit najaar moeten worden besproken bij de behandeling van de gemeentebegroting. 

OVERHAAST Ook VVD-raadslid Judith van Roij wil eerst meer onderzoek, voordat Boonzaaijer een overeenkomst afsluit met de beoogde toekomstige gebruiker van paviljoen De Hoeve. ,,Alle opties moeten op tafel komen, in plaats van nu heel snel in een langjarig verhuurcontract te stappen", aldus Van Roij. Ze is bang dat een overhaaste beslissing tot onnodige verliezen zal leiden.

AFSTOTEN Van Roij denkt verder dat de bouw van een extra verdieping in het cultuurhuis het wellicht mogelijk maakt, om ook het laatste paviljoen van het gemeentekantoor af te stoten. Hoe de buitenwereld tegen die mogelijkheid aankijkt, is nog maar de vraag. In dat geval zou de gemeente namelijk zo'n 23 miljoen euro hebben geïnvesteerd in een omstreden nieuwbouwcomplex, om dat vervolgens met fors verlies aan externe partijen te verhuren.

VIERKANTE METERS Of de SGP-motie op een meerderheid in de gemeenteraad kan rekenen, is nog niet duidelijk. Van de andere raadsfracties sprak alleen Sybe Streekstra (BVHlokaal) zich uit over de kwestie. Hij zei wel wat te voelen voor een onderzoek naar een herinrichting van het cultuurhuis ,,met een maximale opbrengst aan vierkante meters". Maar Streekstra zou liever zien, dat de gemeenteraad zich niet bezighoudt met bouwtechnische details. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Al 110 jaar jeugdzorg op Valkenheide 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 26 sep, 14:19
Afbeelding
Grote brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 26 sep, 11:37
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 26 sep, 07:42
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 26 sep, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28